Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

KARNABAHAR KAVURMASI


Herkese Merhaba! Kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan Karnabahar hem lezzetli hemde sağlık açısından yararlı bir sebze. Ben daha önce etli, tavuklu, yoğurtlu olmak üzere değişik yemeklerini yapmıştım. Bu defa ise Karnabahar Kavurması yaptım ve çokta lezzetli oldu. İnanın sizlerde yapınca çok beğeneceksiniz. Şimdi gelelim bu güzel lezzetli yemeğin tarifine.

Malzemeler 

1 orta boy Karnabahar
2 adet Kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

* Karnabaharlar küçük küçük parçalara ayrılır ve bol su ile yıkanır.
* Tencereye sıvı yağ konur ve ocağın altı açılır. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve tencerede ısınan yağa ilave edilir.
* Hafif kavrulan soğanların üzerine uzun ince doğranmış Çarliston ve kırmızı biberler eklenip bir güzel kavrulur.
* Salça eklenir.1-2 dakika sonra  ise 2 diş sarımsak rendelenip tenceredeki sebzelere eklenir..
* Son olarak Karnabaharlar eklenir.
* Karnabaharlar ezilmeyecek şekilde karıştırarak kavrulur. Karnabaharların dağılmaması için çok sık karıştırmamaya dikkat edilir.
* Sebzeler yumuşamaya başladığında tuzu ilave edilir.
* Tamamen kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır ve karnabahar kavurması servise hazır..

Afiyet olsun. 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard